Home Column Zomer, zon en zin in alles!
Zomer, zon en zin in alles!
donderdag 19 juni 2014 15:50

Hartje zomer in Oarba de Mures, we hebben de eerste dagen met 35 graden al gehad! Nu gelukkig een wat koelere periode, maar nog steeds heerlijk, met temperaturen rond de 25 graden. Helemaal goed. Lekker om in te luieren, maar ook lekker om in te werken. En dat kwam goed uit!

Er waren heel wat klussen om te klaren en we zijn langzaam maar zeker begonnen met het afstrepen van de indrukwekkende lijst die er nog was. Het belangrijkste is misschien wel dat na zeven jaar de gemeenschappelijke weidegrond waar onze paarden op lopen, helemaal is schoongemaakt.  Dat wil zeggen, ontdaan van bosschages die steeds verder oprukten en steeds meer het groeien van gras belemmerden. Met behulp van een zeskoppige werkploeg is in krap  vijf dagen korte metten gemaakt met de wildgroei in de wei. En de mannen kwamen vaker van pas: ook bij het binnenhalen van het hooi hebben we ze ingeschakeld en we zijn echt superblij met de enorme berg hooi die we nu in juni al in de stal hebben liggen. Dat is wel eens anders geweest!

En er was meer goed nieuws: onze vondeling Toos van twee maanden oud vond via onze vriendin Lianne Koster uit Groningen een nieuw baasje: Berte in Haren. Eind mei is ze ingeënt en gechipped in haar reismandje vertrokken naar een nieuw liefdevol tehuis. Ze lijken al jaren een duo op de foto die we van Berte kregen: wat een prachtig span en wat fijn dat zo'n leuke hond zo'n fijn tehuis heeft gekregen.

Met het vertrek van Toosje kwam ook een einde aan twee maanden paarden trainen door Marike Braakman, het Pennymeisje bij uitstek, waarmee we zoveel weken plezier hebben gehad, in het werk, maar ook buiten het werk om. Marike is samen met Toosje door Lianne opgehaald om per 1 juni weer gewoon in Groningen aan het werk te gaan. Dat was voor alle partijen wel even flink wennen, want behalve samen werken, maakten we ook veel uitstapjes. Onder meer naar Sighisoara, waar Marike deze foto van ons maakte in één van de mooie torens van de stad. Het is heerlijk om na zoveel jaren zo hard werken weer relatief veel tijd te hebben voor het verkennen van ons mooie land Roemenië. 

En met de schaapjes gaat ook alles goed. Sinds gisteren zijn ze de winterjas kwijt en lopen ze lekker luchtig in hun geschoren lijfjes. Op deze mooie foto zitten ze nog in hun wolletjes en houden siesta aan de voet van ons Christusbeeld in de tuin. Zo mooi hoe ze spontaan hun plekje kiezen, als kudde aan de voet van De Herder, dat verdiende een foto, vond ik. 

Vooralsnog dus goede berichten van het erf. De volgende column hoop ik jullie foto's van de nieuw geboren veulentjes te laten zien, met de boodschap dat alles goed is gegaan en dat we aan de beschuit met muisjes zitten.

Fijne zomer gewenst en wellicht tot ziens in Oarba de Mures. De eerste kampeerders zijn er al weer en als alles volgens plan verloopt komen er dit jaar veel gasten!