Home Column Genieten in Groningen
Genieten in Groningen
donderdag 24 juli 2014 12:22

 

Groningen, Reitdiephaven. Hier fiets ik elke dag naar de supermarkt voor het halen van mijn verse broodjes en overige benodigdheden. Hoe je aan de rand van de stad tegenover stalhouderij Kuipers (wat fijn om te zien dat 'ie er nog is!) het gevoel kunt hebben dat je aan zee woont. Het ruikt er zelfs naar zee! Ik ben er vakantie-oppas, maak er gebruik van om op een rustige plek te werken en tussendoor bezoek ik familie en in het weekend mag ik dan nog meer leuke dingen doen: zo maakte ik voor het eerst van mijn leven Art Carnivale bij het Schildmeer mee. Geweldig!

Maar het allermooiste is misschien wel het zwerven op de fiets, in alle stilte, door de ommelanden van Groningen, nu het weer mij zo goed gezind is. Wat een kadootje! En dan ook nog eens op zulke mooie plekken terechtkomen, zoals hier bij het kerkje van Harkema, bij Aduard. 

En het mooie van mijn vouwfiets is, dat ie ook nog mee mag in de trein! Zo kwam ik uiteraard ook nog terecht in mijn geboortestad Appingedam, voor het bezoeken van mijn broer en mijn zus. Het was alweer een schitterende dag!

 

 

 

Kortom: ik geniet iedere dag van mijn vakantie op het Groningerland. Die bijna geheim was gebleven (dat wil ik graag omdat ik zoveel mensen altijd moet teleurstellen door daar niet ook langs te komen) ware het niet dat ik op de vierde dag Ronald Niemeijer van RTV Noord in Aduard tegenkwam die mij heel graag even wilde interviewen. Zo vaak kom je mij natuurlijk niet meer tegen in Groningen! Hij drong aan, ik gaf toe en toen wisten heel veel mensen het. Gaf ook niks. Geweldig leuk om zomaar onverwacht een oud-collega tegen te komen.

Zit ik hier nu alleen maar te luilakken? Nou nee. Ik kan hier rustig werken aan de voorbereidingen van mijn nieuwe werk: twee nieuwe zaken voor de Nederlandse en de Belgische televisie, voor mensen die hun verloren gewaande familie in Roemenië hopen terug te vinden. Zaterdag 2 augustus vlieg ik terug en dan ga ik daar op af! En ik moet natuurlijk dan ook weer de veulentjes zien, de honden, de schaapjes etcetera etcetera. Want vakantie is mooi, maar alleen dan als je ook weer naar huis mag!