Home Column Terug op het honk
Terug op het honk
zondag 07 december 2014 17:18

 Vandaag is het zondag 7 december. Ik kan me nog zo goed herinneren hoe ik op precies dezelfde dag, zondag de 7e december, mijn eerste zelfgekochte paard thuis aangeleverd kreeg. Grimsey fra Mussarrindill. Gekocht in Brabant en met de trailer naar Hoogezand-Sappemeer laten vervoeren. Zondag 7 december. Maar wel 15 jaar geleden! Op Facebook plakte ik vandaag deze foto: ons proefritje samen in de Brabantse dreven. Het was liefde op het eerste gezicht, dat weet ik nog wel. Grims was en is een dikke druktemaker en dat vond ik juist zo leuk aan haar. (Volgens mijn man heb ik haar daarmee later verpest en daar heeft hij wel gelijk...)

Ik zocht een vosruin, kwam met een wildkleur merrie weer terug. Ik weet nog dat ik met haar foto in mijn tas rondliep als een oma met een kersvers kleinkind. Iedereen moest haar foto zien, toen de koop rond was en het slechts wachten was tot ze zou komen. En ze kwam. En wat was en ben ik er nog alle dagen supergelukkig mee!

 

Ik had een behoorlijk druk najaar, waardoor het paardrijden er een klein beetje bij in is geschoten. Dat was dan wel weer jammer, maar gelukkgi stond er heel veel heel leuk werk tegenover. Voor de Belgische televisie kreeg ik een opdracht voor het programma 'Vind mijn familie', de Belgische variant van het programma Spoorloos. De opnamen waren in de stad Cluj Napoca (zie voorpagina van de site) en de uitzending vind waarschijnlijk deze maand plaats. Daarnaast deed ik ook een klus voor het programma Spoorloos.

Op de foto worden er opnamen gedraaid in het zuiiden van Roemenië. Deze uitzending is waarschijnlijk in januari te zien op de Nederlandse televisie. Mensen opsporen om ze met hun familie te kunnen herenigen is niet altijd mogelijk, soms moeilijk -als iemand niet wil- maar als alles meezit is het echt geweldig!

Zouden in de drukte haast vergeten dat ik ook nog een lezing in Nederland gaf en dat combineerde met een bezoek aan onze vaste kampeerders -en inmiddels vrienden- Joop en Appie uit Friesland.

Ze namen me mee naar het prachtige museum Belvedere, waar ik ze op de foto zette met het wonderschone origineel van de Nederlandse schilder Jan Mankes: het schilderij met twee geiten. Laat ik dat nou thuis in Oarba de Mures nu ook aan de muur hebben hangen....

 

Gekregen op de legendarische lezing te Langezwaag, waar iemand -ik noem geen namen- dit kunstwerkje wel heel knap had nagemaakt....zeg nou zelf, is het van echt te onderscheiden? Prachtig toch?

Sinds begin december ben ik dan weer op het honk. Het honk te Oarba de Mures, waar we inmiddels Sinterklaas hebben gevierd met gevulde speculaas, warme chodolademelk en het kijken naar de film 'De Hel van '63' over de meest barre Elfstedentocht ooit. De eerste sneeuw is gevallen, mijn snowboots en handschoenen zijn weer van stal gehaald. Alhoewel ik het op stal niet koud hoef te hebben....prachtige foto door Ad gemaakt van mijn ochtendrituelen met onze honden: samen rollebollen door het hooi. Feest! Elke dag weer!