Home Column 2015 is uit de startblokken
2015 is uit de startblokken
zondag 15 maart 2015 11:50

 Na jaren stond ik weer op Terschelling. De eerste week van februari. Het was een heerlijke vakantie, georganiseerd door mijn schoonzussen en schoonmoeder. De vrouwelijke tak van het gezin van Ad had het goed geregeld: we hadden heerlijk weer (geen zon, maar windstil, een week windstil weer op een eiland, is dat niet gek?) we zaten in een heerlijk huisje van waaruit we direct uit wandelen konden naar de duinen en dan door naar het strand. Het was een verrukkelijke week, het weerzien met mijn schoonzussen en schoonmoeder (we zien elkaar veel te weinig door de afstand) en het weerzien met het mooie Terschelling waar ik nog op ongezadelde IJslanders reed door de duinen, samen met Helene Deodatus, de fokster van mijn merrie Grimsey. Zij was het die ons destijds 'koppelde' en daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor. Het was een superweek 'met de meiden'.

 

De zussen en moeder van Ad: Emmy, Marian, mam, Ineke en ik. Een mooie 'shellfie' op het strand!

 

Het goede begin van 2015 zette onverminderd voort. Eind februari kwam Ad's oudste zoon Maarten bij ons op bezoek, samen met zijn vriendin Joyce. Ter gelegenheid van mijn 51ste verjaardag. Uiteraard werd er een hoop gediscussieerd, werden de lentekinderen van 2015 van hun natje en droogje voorzien en ging de jarige met haar echtgenoot en familie uit eten. Het waren prachtige dagen en het ging maar door.

Maarten (links) en zijn vader in de stal in Oarba de Mures. Beetje boeren onder mekaar, zeg maar.

Jong leven is verloskundige Joyce wel aanvertrouwd. Onze flessenkindje was ook bij haar in goede handen. Als geboren en getogen Rotterdamse deed ze het heel goed op het Roemeense platteland!

 

Mijn 51ste verjaardag sloten we af met een feestmaal in Targu Mures. Maar uiteraard wel gewoon nadat ik een uur gebeuld had op de Zumbales! 

Precies een week daarna konden we een vrijwel identieke foto plaatsen, omdat we toen 12,5 jaar getrouwd waren. Naast familie stuurden ook Henk en Iekje Hut (Henk was de Boderieder bij de RTV Noord zomertours!) nog een felicitatiemail, die hadden het ook nog onthouden. Lief hoor! 

Hadden we NOG meer te vieren? Ja, dat het met Skip heel goed gaat op zijn nieuwe adres met zijn nieuwe bazen. Ik mocht hem opzoeken vlak voordat ik naar Terschelling vertrok. Dat het met Samson heel goed gaat, de Roemeense herdershond die we bevrijden uit zijn benarde positie op het erf van de oude overbuurtjes en die liefdevol werd geadopteerd door Esther van der Graaf in Sanmargita, hier 8 kilometer verderop. Samson die leidde tot een prachtig verhaal over de Roemeense Carpatin dat daarna in kleur in alle edities van het Dagblad van het Noorden verscheen. Hetzelfde Dagblad van het Noorden dat dit jaar twee keer Oarba de Mures gaat aandoen met de lezersreis! Zie ook de link op de homepage: er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Kortom: drukte en vertier passeerde en is op komst. Maar ook als dat niet het geval zou zijn is het gedaan met de rust op ons erf. Ad heeft namelijk van zijn zoon weer een Mechelse herder gekregen. Dat is traditie in het leven van deze hondentrainer. Na de dood van onze Maico is er nu Boy. Boy Bingo heb ik hem al genoemd, omdat hij overal tegenaan botst. 'Bingo!'Dat krijg je met een pup in het lijf van een kalf....maar lief is tie wel! 

Ik stap donderdag weer op het vliegtuig om op 21 maart de Dag van de Grunneger Toal te presenteren in Stad. De dag erop doe ik mee aan de opnamen van TV Noord voor het Grunneger Dictee! Daarna worden deel 2 en deel 3 van mijn boeken ingelezen voor blinden en slechtzienden, daar zal ik binnenkort meer over vertellen. 'De Blinde Vrouw van Mures' is al in 2012 in gesproken versie uitgebracht door de stichting Aangepast Lezen. (Het is maar dat je het weet, want ík wist het niet en ik ben er zo vaak naar gevraagd...)

 

(Met dank aan Joyce Vaandrager voor de mooie foto's die ik overal heb gebruikt)