Oarba de Mureş 59, Transsylvanië
+040 7474 10062
mail@jannekevos.nl

In de omgeving

Oarba de Mures is een authentiek Roemeens dorp met ongeveer 100 inwoners. Het dorp ligt in een vallei, waar de rivier de Mures langs slingert.

In de heuvels liggen wijngaarden, akkers met maïs, luzerne en in juli en augustus zijn er de zonnebloemen. Je kunt schitterende wandelingen maken of mountainbiken en ondertussen genieten van wilde bloemen, hagedissen, vliegende herten, bijeneters, hop, en -met veel geluk- van een hert of wild zwijn! Ook kan er in de omgeving gevist en gezwommen worden.

Wie meer vertier wil, is binnen tien minuten op de E60, de internationale autoweg door Roemenie. Binnen een half uur ben je in Targu Mures, een grote universiteitsstad met een bruisend centrum vol cultuur en gezelligheid. Onderweg passeer je het prachtige klooster van Recea (zie foto onder) dat beslist een bezoek waard is.

Ook de geboortestad van Dracula, Sighisoara en Sibiu, in 2007 de culturele hoofdstad van Europa, en de zoutmijnen van Turda, het Apusenigebergte en de Karpaten liggen allemaal binnen handbereik. Wij adviseren onze gasten graag bij het maken van uitstapjes, of het plannen van mooie routes.

Tot slot: Roemenië is ook in de winter van grote schoonheid en biedt volop vakantiemogelijkheden, ook voor de wintersporter.

%d bloggers liken dit: